Dietten prinsipp for pasienter med kronisk nyresykdom er som følger: five lav
og en høy: lav kalium, lite salt, lite fosfor, lite fett, lite protein (unntatt
de med nefrotisk syndrom), høy vitamin.
1. lav kalium høyt kalium innholdet i matvarer bør være forbudt: alle typer
spiselig sopp, potet, kinesisk yam, kål, dato, bananer, appelsiner, hvit sopp,
fersken, aprikos, spinat, voldtekt, etc.
2. lav salt høyt saltinnhold i mat: MSG, brus, cracker, fine tørkede nudler,
soyasaus, etc. pasienter hvor blodtrykket ikke er stabil eller har alvorlig
ødem, bør unngå salt. Generelt tar hver pasient salt mindre enn 3 g hver
dag.
3. lave fosfor høye fosforinnholdet i matvarer: marine matvare og marine
plante som tang, laver, dyrets tarmer, sesam, te, honning, eggeplomme, etc.
4. lite fett note: Det er forbudt å bruke dyr olje mens matlaging. Ta
vegetabilsk olje i hovedsak, ikke ta i fet mat. Det er bedre for nyresykdom
pasienter å ha maisolje inneholdt umettet fettsyre.
5. protein av høy kvalitet kan ta riktig mengde eggehvite, melk og fine
magert kjøtt, bør mengden av inntaket være mindre enn 100 g. Ikke ta alle slags
nøtter, som peanøtter, frø og valnøtter.
6. høyt vitamin ta mer grønnsaker og alle slags vitamin som pære, eple,
agurk, tomat, etc.
Merk: unngå krydret mat (for eksempel løk, ingefær, hvitløk, etc). Unngå røyk
og brennevin, og unngå hundekjøtt. Mens være oliguri, pasienter trenger å
kontrollere vanninntaket. Generelt bør vanninntaket være mindre enn urinvolum på
dagen før.
没有评论:
发表评论