2015年11月5日星期四

Diett Prinsipp for pasienter med kronisk nyresykdom

Dietten prinsipp for pasienter med kronisk nyresykdom er som følger: five lav og en høy: lav kalium, lite salt, lite fosfor, lite fett, lite protein (unntatt de med nefrotisk syndrom), høy vitamin.
1. lav kalium høyt kalium innholdet i matvarer bør være forbudt: alle typer spiselig sopp, potet, kinesisk yam, kål, dato, bananer, appelsiner, hvit sopp, fersken, aprikos, spinat, voldtekt, etc.
2. lav salt høyt saltinnhold i mat: MSG, brus, cracker, fine tørkede nudler, soyasaus, etc. pasienter hvor blodtrykket ikke er stabil eller har alvorlig ødem, bør unngå salt. Generelt tar hver pasient salt mindre enn 3 g hver dag.
3. lave fosfor høye fosforinnholdet i matvarer: marine matvare og marine plante som tang, laver, dyrets tarmer, sesam, te, honning, eggeplomme, etc.
4. lite fett note: Det er forbudt å bruke dyr olje mens matlaging. Ta vegetabilsk olje i hovedsak, ikke ta i fet mat. Det er bedre for nyresykdom pasienter å ha maisolje inneholdt umettet fettsyre.
5. protein av høy kvalitet kan ta riktig mengde eggehvite, melk og fine magert kjøtt, bør mengden av inntaket være mindre enn 100 g. Ikke ta alle slags nøtter, som peanøtter, frø og valnøtter.
6. høyt vitamin ta mer grønnsaker og alle slags vitamin som pære, eple, agurk, tomat, etc.

Merk: unngå krydret mat (for eksempel løk, ingefær, hvitløk, etc). Unngå røyk og brennevin, og unngå hundekjøtt. Mens være oliguri, pasienter trenger å kontrollere vanninntaket. Generelt bør vanninntaket være mindre enn urinvolum på dagen før.

没有评论:

发表评论