2015年11月11日星期三

Prinsippet om Hemodialysis

Hemodialyse er ofte brukt for pasienter med stadium 5 Kronisk nyresykdom. Selv om mange mennesker som har mistet alt de fleste nyrefunksjonen har gjennomgått hemodialyse, de vet ikke hvordan dialysemaskinen fungerer for dem, det vil si at de ikke vet prinsippet om hemodialyse.
Hemodialyse er en sikker, enkel og mye brukt blod rensing metoden. Dialyse betyr gjennom semipermeable membran, oppløste stoff trekk til siden av lav konsentrasjon fra siden av høy konsentrasjon. Hemodialyse omfatter bevegelsen av oppløsningsmaterialet og vann, noe som betyr at ved hjelp av semipermeable membran og konsentrasjonsgradienten, blod og dislysate gjør utveksling av materiale. Mens pasientene gjennomgår hemodialyse for høye elektrolytt og avfallsprodukter bevege seg til siden av dislysate og i mellomtiden, kalsiumion, basisk gruppe og andre stoffer skifte til blodet.
Hvis vi setter den blandede væske av albumin og urea inn i dialysemaskinen, og den andre siden vi fylle vann, kan vi observere at urea komme gjennom hullet i dialysemaskinen og bevege seg inn i vannet. Men som for albumin, fordi det er makromolekylære stoffer, kan det ikke komme gjennom hullet. Fenomenet som micromolecule kan komme gjennom halvgjennomtrengelig membran, men makromolekyl kan ikke kalles diffusjon. I klinikken, folk bruker diffusjon å skille blod, slik som å oppnå formålet med blod rensing.
Tykkelsen av semipermeable membran som brukes i hemodialyse er ti til tyve mikro. Åpningen i membranen er tre-nanometer, og det bare tillate micromolecule og noen midt molekylært stoff som har molekylvekt mindre enn trettifemtusen å komme gjennom. Pasienter bør derfor ikke bekymre deg for at næringsstoffer i kroppen som protein, pyrogen, virus, bakterier og blodceller går tapt mens de er under hemodialyse.

Bortsett fra hemodialyse, peritoneal dialyse blir også kan benyttes i klinikken for å hjelpe pasienter rense blodet. Men de bare bidra til å rense blodet, og de kan ikke hjelpe pasienter gjenopprette sin nyrefunksjon. Derved, hvis pasientene unngå dialyse, de skal motta behandling så snart som mulig.

没有评论:

发表评论