2015年11月14日星期六

Faktorer som forårsaker høy serumkreatinin

Kreatinin, som nyresykdom pasienter vet, er en indeks som kan bedømme nyrenes funksjon til en viss grad som GFR. Hva er kreatinin? Det er et metabolisme produkt fra muskelen som skal slippes ut sammen med urinen. Vanligvis kan 20g musklene produsere 1 mg kreatinin. Og det filtreres gjennom nyre glomeruli. Kreatinin i serum kalles serumkreatinin og kreatinin i urinen er kalt urin kreatinin, den totale mengden av disse ikke endres. I normal tilstand, er urin kreatinin nivå høyere enn i serum.
Den normale utvalget av serumkreatinin er 44-103 pmol / L. Faktorene som forårsaker høye serum-kreatinin er som følger:
For det første er kreatinin metabolismen av muskler, som er hovedsakelig fra mat, særlig fra kjøtt. Så etter at folk har mye kjøtt, kan kreatinin også øke midlertidig.
For det andre, folk som hadde nyresykdom før kan også ha økt serumkreatinin når nyresykdom oppstår på nytt, og det er nesten ingen urin.
For det tredje, folk svette, har feber eller ha mindre vann vil også føre til at konsentrasjonen av blod og volumet blod i nyrene reduseres. I dette tilfellet, serumkreatinin øker.
For det fjerde vil folk som hadde nyresvikt før også har kort tid økt serumkreatinin hvis de dukket opp til infeksjon, kulde, lungebetennelse, intestinal veisinfeksjon, urinveisinfeksjon, etc.
For det femte, vil folk som har nyresykdom har økt serumkreatinin, som bør være lagt vekt på. Nyre består av millioner av nyre enheter, som er sammensatt av nyretubuli og renal glomeruli, og hvilke funksjoner er å slippe ut avfall eller giftstoffer som produseres i kroppen, slik som kreatinin. Når filtreringsbarriere som inkluderer basilarmembranen er ødelagt, kan giftstoffer som kreatinin ikke passere gjennom det, og på denne måten, toksiner så som kreatinin, blod-urea-nitrogen (BUN), vil urea syre akkumuleres i kroppen, noe som fører til økt kreatinin i blodet.

Så for å redusere kreatinin, bør behandlingen med sikte på å måtte reparere skadet basilarmembranen, som er den grunnleggende måte å redusere kreatinin. Micro-kinesisk medisin er prioritert for pasienter å oppnå dette formålet.

没有评论:

发表评论