2016年4月24日星期日

Er det nødvendig å gjøre nyrebiopsi for pasienter med nyresvikt


Er det nødvendig å gjøre nyrebiopsi for nyresvikt pasienter? Når legen finner ut at det er noen ting unormal i urinen din, og tviler på at kanskje du har fått nyresykdom, vil han foreslå at du har en nyrebiopsi. Med en svært tynn nål, kan legen få noen vev av nyre og deretter observere henhold mikroskopi. Denne operasjonen synes lite, noe som er risikabelt imidlertid. Nyrebiopsi er blind til en viss grad. Når nålen vondt blodkar, vil det føre til blødning og til og med sjokk på grunn av store mengder blod tapt. I tillegg kan nyrebiopsi også skade på vev eller organer i nærheten som lever, milt, tarmer og så videre.
Nyrebiopsi har så mange risiko, hvorfor legen foreslår du å gjøre det på grunn av liten mengde protein i urinen? Det finnes mange typer nyre sykdommer, nesten alle har blod i urinen og eller proteinuri. Det betyr at selv om vi kan gjette at du har fått nyresykdom, vet vi ikke hvilke typer nyresykdom du har fått, og vi vet ikke patologiske endringer inne i nyrene.
Mange holder en ide at dersom protein i urinen er ikke så mye, er det ikke nødvendig å gjøre nyrebiopsi. Det er helt galt. For noen mennesker, selv om det protein i urinen er +, skade inne i nyrene har allerede vært alvorlig. I kontrast til noen nyresykdom pasienter har 4+ protein i urinen, men renal biopsi viser skaden innsiden av nyrene er liten. Minimal endring er et eksempel. For å oppsummere, kan vi ikke bedømme endring av nyre bare fra urinprøver.
På den annen side, noen leger anbefaler pasienter gjøre nyrebiopsi test så snart de finner ut at det ikke er unormalt i urin. Det er også feil. Før du gjør nyrebiopsi, må vi finne ut to punkter:
1. finne ut hvorvidt unormal urin er forårsaket av nyreskade.

2. finne ut om nyresykdom er forårsaket av systematisk sykdom, nemlig finne ut om nyresykdom er sekundær nyresykdom

没有评论:

发表评论